MalaxorProcesul de producere a painii la nivel industrial este unul extrem de complex, desi la prima vedere ar putea sa nu para astfel. Pentru ca produsele finale rezultate sa fie de cea mai buna calitate, sa isi pastreze gustul si prospetimea timp indelungat, rebuturile sa fie cat mai putine si cat mai rar intalnite este necesar ca fiecare dintre echipamente folosite sa aiba o calitate foarte buna si sa fie in parametrii maximi de functionare.

Malaxorul componenta principala din brutarie

Malaxor Brutarie Helco

Va prezentam unul dintre malaxoarele care s-au dovedit a fi cele mai apreciate de toti brutarii care il folosesc. Se poate chiar spune ca este malaxorul ideal, cel pe care orice brutar si l-ar dori.

Caracteristicile sale includ:
  • Funcţia AUTO-CICLU permite maşinii să înveţe ciclurile de malaxare direct în timpul funcţionării, astfel încât să nu apară probleme de programare (opţional).
  • Programele normale sunt stocate într-o MEMORIE CONTINUĂ, şi pot fi executate prin simpla introducere a numărului lor. Dispozitivul CONTROL TEMPERATURĂ previne ajungerea aluatului la temperaturi înalte, oprindu-se automat din ciclul de procesare dacă temperatura aluatului este mai mare decât nivelul de siguranţă impus de către brutar.
  • FUNCŢIA KW permite adaptarea automată a timpului de lucru în funcţie de tipul de.

Este extrem de versatil şi uşor de utilizat: poate funcţiona manual, semi-automat, automat şi cu auto-ciclu, adaptându-se singur pentru cei care preferă lucrul manual sau pentru cei care vor să beneficieze de toate avantajele sale.

Versatilitatea sa vine şi din faptul că se bazează pe o mecanică relativ simplă şi robustă. Toate angrenajele sunt pe baza curelelor reglabile pentru a obţine o maximă silenţiozitate şi o operare facilă. S-a acordat o importanţă specială formei şi vitezei braţului spiral, maşina de fapt putând malaxa rapid (8-10 minute) orice tip de aluat pentru pâine sau patiserie fără a supraîncălzi aluatul şi asigurând în acelaşi timp o oxigenare perfectă.

Citeste mai mult despre malaxoare.