Exista cuptoare pentru pizza de diferite forme si marimi. Principalul scop atunci cand se realizeaza designul unui cuptor pentru pizza este acela de a coace preparatul in mod corect. Adevaratul test al unui astfel de cuptor consta in modul sau de coacere. Acest lucru presupune ca pizza sa fie coapta uniform, atat la suprafata cat si la baza, atat in mijloc, cat si pe margini.

Cuptor Tunel

Cuptor tunel super economic pentru COVRIGI si PIZZA

Nu trebuie sa fii un extraordinar bucatar ca sa poti coace o pizza. Cu numai cateva instructiuni si o serie de teste chiar si o persoana fara experienta in arta culinara va reusi sa coaca o pizza cu un cuptor special proiectat.

Numărul restaurantelor cu specific italian a crescut constant în ţara noastră în ultimii ani, pentru că din ce în ce mai mulţi români apreciază mâncarea italiană. Bucătarii încearcă să se apropie cât mai mult de adevărata bucătărie mediteraneană si din acest motiv, din ce in ce mai multe restaurante folosesc cuptoare produse in Italia, a căror tehnologie permite obţinerea unor preparate al căror gust sa se apropie cat mai mult de al celor italieneşti.

Cuptorul tunel pentru pizza pe care Helco vi-l propune este alegerea perfecta pentru prepararea tuturor tipurilor de pizza, fiind recomandat, in special, restaurantelor care livrează mâncare la domiciliu, deoarece timpul de preparare se reduce considerabil, iar comenzile ajung mult mai repede la destinaţie, creându-se astfel un avantaj competitiv.

Tehnologia italiana ce sta la baza acestui cuptor permite o distribuţie a sarcinilor angajaţilor foarte precisa, deoarece fiecare va avea un rol bine definit in cadrul procesului de producţie.

500 de pizze pe ora

Cuptorul tunel este un cuptor foarte flexibil, care poate fi usor adaptat la cerinte de capacitate diferite.Temperatura maxima a cuptorului este de 400°C, putand fi controlata atat la nivelul de jos cat si sus.

Acest cuptor are pana la 3 sectiuni permitand astfel o capacitate ridicata atat din punct de vedere al numarului de bucati cat si al variatei in care poate fi coapte. Pizzele si placintele pot avea timp de coacere de la 2 la 10 minute in functie de grosimea produsului

grafic - Numar Pizza pe ora

Numar Pizza pe ora

In exemplul de mai sus , este discutata capacitatea TP-12 , produsele de pizza fiind coapte in tavi , fara precoacere , in trei dimensiuni diferite .

La cuptorul tunel , bucatarul pune pizza necoapta la un capat al cuptorului.Pizza va inainta incet spre tunel unde va fi coapta si dupa 5-8 minute va iesi pe partea opusa unde va fi coapta complet.Atentie : exista o tendinta a bucatarului de a scoate pizza inainte de a iesi complet.Daca crusta nu este de culoare auriu-maroniu , pizza a fost scoasa prea devreme si va trebui reintrodusa in cuptor.

Folosirea cuptorului cuptorului tunel este uşoara. Tabloul are un mecanism de ghidare mare si clar iar prin setarea corecta a timpului si a temperaturii, pizza este gata in momentul in care a trecut prin cuptor.

Suprafaţa neteda face cuptorul uşor de curatat atât in interior cat si la exterior, rulând cuptorul la temperatura maxima, orice reminiscente fiind carbonizate si apoi uşor înlăturate prin golirea discurilor de colectare construite in interior.

Pizza

Avem cuptorul pentru restaurantul tau !

Productivitatea ridicata, simplitatea in utilizare, spaţiul redus ocupat si mai ales calitatea coacerii fac din cuptorul tunel una din piesele de baza nelipsita dintr-o pizzerie moderna